"A társadalmi agyunk meghatározó szerepet játszik az önazonosságunk megformálásában, és abban, ahogyan magunkat meghatározzuk. Az agyunk folyamatosan villámgyors válaszokat ad a környezetünkre, a bennünket körülvevő emberekre, s ezek a válaszok olyan énképet alakítanak ki, amely talán nagyon is különbözik attól, akik valójában vagyunk."
Dr Menis Yousry
Esszencia plakát 1.
Esszencia plakát 2.
A Kapcsolati és kommunikációs Kurzus

 

Amint azt a címe is mutatja, a kurzus a különféle kapcsolatokat tárja fel; annak módjait, hogy a lehető legtöbbet adhassunk és kaphassunk. Kik vagyunk mi az egyes kapcsolatainkban? Mindig a legjobban fejezzük ki magunkat? Ha nem, mi gátol meg bennünket ebben, és hogyan javíthatunk rajta? E háromnapos kurzus során megtanulhatjuk másokKban látni önmagunkat és megtapasztalhatjuk a hatékonyabb önkifejezés lehetőségeit azáltal, hogy nyitottá válunk egymás szükségleteinek és sebezhetőségének megértésére.

A kurzuson részt vehet egyedül, de hozhat is magával valakit - kedvesét, házastársát, barátját, szülőjét vagy gyermekét - akivel közvetlenül dolgozni szeretne. Talán fejleszteni szeretné ezt a kapcsolatot, hatékonyabban kommunikálni; de lehet ez akár egy nagyon is örömmel és bizalommal teli kapcsolat, amelyet itt elmélyíthet.

Akár egyedül, akár valakivel együtt vesz részt ezen a kurzuson, rengeteget töltekezhet azokból a speciálisan kidolgozott páros gyakorlatokból, amelyeket Dr. Yousry a kapcsolatok terén való munkához fejlesztett ki. Ez a módszer egyedülálló a személyiségfejlesztés területén.

További részletek a kurzusról

Mindannyiunkat láthatatlan és elszakíthatatlan kötelékek fűznek a szüleinkhez és az elmúlt nemzedékekhez; s ezek a kapcsolatok nagyban befolyásolják az életünket, még ha gyakran nem is vagyunk ennek tudatában. A szüleinktől örökölt emlékeink a tudattalanunkban élnek tovább, különösen akkor, ha nekik maguknak nem volt alkalmuk feldolgozni bizonyos fájdalmas eseményeket az életük során. Mindez olyan körülmények és helyzetek ismétlődését eredményezi, amelyek aztán családi, sőt, kulturális mintázatokká válnak. Ezek a minták erőteljes hatást gyakorolnak a jelenbeli kapcsolatainkra, és hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a számunkra legbecsesebb és legszorosabb kapcsolatok fejlődjenek vagy tönkremenjenek.

Ezen a kurzuson Dr. Yousry azzal foglalkozik, hogyan kezelhetjük a konfliktusokat és hogyan találhatunk módokat arra, hogy együtt érzően és megértéssel kommunikáljunk. A szemináriumon Önre váró tapasztalatok világosan kirajzolják majd azt az alapvető hatást, amelyet a szüleink a kapcsolatainkra, a viselkedésünkre, a döntéseinkre gyakorolnak. Mindez értékes belátásokhoz juttatja el, amelyek a jövőben gazdagíthatják majd élete legfontosabb kapcsolatait.

 
Google+ facebook Szerzői jog © 2017 Dr. Menis Yousry Szolgáltató Kft.
Minden kurzus angol nyelven, szinkrontolmácsolás mellett zajlik.