"A társadalmi agyunk meghatározó szerepet játszik az önazonosságunk megformálásában, és abban, ahogyan magunkat meghatározzuk. Az agyunk folyamatosan villámgyors válaszokat ad a környezetünkre, a bennünket körülvevő emberekre, s ezek a válaszok olyan énképet alakítanak ki, amely talán nagyon is különbözik attól, akik valójában vagyunk."
Dr Menis Yousry
Esszencia plakát 1.
Esszencia plakát 2.

 

Nyilvános előadások

 

Dr. Menis Yousry nyilvános előadásai (public talk)

Dr. Yousry jövőre három alapkurzust tart Magyarországon. Mindegyik kurzust követően, hétfőn este egy-egy előadásra kerül sor különböző témákban, ahová minden érdeklődőt szeretettel várunk. Az előadások után a közönség kérdéseket is feltehet majd neki.  Kiváló alkalom lehet ez arra, hogy a barátaitokkal megismertessétek Dr. Menis Yousry munkáját.

A nyilvános előadásokról:

- Az előadásokkal kapcsolatos információk felkerülnek a weboldalunkra.
- Bekerülnek a honlapon hozzáférhető nemzetközi naptárba is, ahol kiválasztható az adott ország. 
- Az egyes országok naptárába is bekerülnek, regisztrációs lehetőséggel.
- Minden egyes előadáshoz külön Facebook-eseményt készítünk, amely tartalmazza az időpontot, a helyszínt, illetve megosztható linkeket is.

1- A rejtett döntéseken túl

Életünk minden percében döntéseket hozunk. Némelyiket tudatosan, másokat viszont kevésbé megfontoltan. Gyakran úgy érezzük, mások kedvéért kell megtennünk valamit, mert „muszáj,” mert „illene”. Ilyenkor azon töprengünk, hogy „mit mondanának”, „vajon mire gondolhatnak”? Gyakran úgy döntünk, hogy inkább nem döntünk, azt remélvén, hogy így elkerülhetjük a döntéshozás kellemetlenségét: ám ennek minden esetben meg kell fizetnünk az árát. Amikor ugyanis nem döntünk, akkor valójában másvalaki döntésével azonosulunk. Ez pedig gyakorta frusztrációhoz vezet, hiszen az eredmény sem a saját igényeinknek, sem a vágyainknak nem felel meg.

Milyen folyamat zajlik bennünk, amikor döntést hozunk?
Mi az összefüggés a döntéseink és a rejtett emlékeink között? A rejtett emlékeink lehetetlen helyzetekbe sodorhatnak minket, amelyek aztán fájdalmas döntéseket követelnek meg.
Hogyan válhatunk tudatosabbá ebben a folyamatban?

Ebben az előadásban Dr. Menis Yousry megmutatja:

- A tudatos döntés erejét.
- Hogyan kezeljük azokat a múltbeli döntéseinket, melyekért máig büntetjük magunkat?
- Hogyan kezeljük a döntéshelyzeteket?
- Hogyan szabaduljunk meg a fájdalmas döntésektől?Ez az előadás új perspektívát kínál ahhoz, hogy több önbizalommal és erővel vállalhassunk felelősséget az életünkért.


2- A siker és a bőség megteremtése: hét könnyű lépés annak érdekében, hogy az életed minden területén sikert és bőséget teremts

Olyan életet élsz, mely valóban kifejezi a lényeged?

Tudod, hogyan érheted el a jólét és a siker legmagasabb szintjét életed minden területén?

Ebben az előadásban Dr. Yousry kulcsfontosságú információt oszt meg a legfrissebb agykutatási és neuropszichológiai kutatások alapján. Rávilágít arra, hogyan változtasd a döntéseidet valós eredményekké, illetve, hogy a rejtett tudattalan programozásunk milyen módon gátol meg bennünket a siker elérésében. Dr. Yousry egyszerű lépésekkel szemlélteti, hogyan szerezhetünk meg bármit, amit csak akarunk: pénzt, párkapcsolatot vagy szakmai sikereket. Hét egyszerű stratégiát mutat be, melyek által megszabadulhatunk a saját magunk építette korlátainktól, és új szintre léphetünk életünk irányításában.3 -Jobb agyféltekés vezetői készségek

Dr. Menis Yousry olyan új életvezetési készségeket mutat be ezen az előadáson, amelyek új szintre emelik az életvezetés jelenlegi fogalmát. Az agykutatás legfrissebb eredményeit felhasználva a feje tetejére állítja az életvezetési stratégiák korábbi értelmezését: azt hangsúlyozza, hogy az igazán hatékony életvezetés sokkal inkább az érzelmekre specializálódott jobb agyfélteke aktivitását követeli meg, semmint a kognitív funkciójú bal agyféltekéét.

Az előadáson új ismereteket oszt meg továbbá a vezetők képzéséről, akik a csapatukkal kialakított kötődés által képesek másokat irányítani. Ez a kötődés jelentősen növeli a kreativitást, az innovációs készséget, elősegíti a vezetői adottságok fejlődését másokban, és olyan jövőt segít megteremteni, amely az eljövendő nemzedékeknek is a javára válik.


Az előadás bemutatja:

- hogyan fejlesszük érzelmi készségeinket és másokkal való interakciónkat
- hogyan kommunikáljunk társas helyzetekben
- hogyan teremtsünk biztonságérzetet és alakítsunk ki érzelmi kötődést
- hogyan tartsuk kézben a csoport negatív hangoltságát stresszhelyzetekben és kritikus döntéshelyzetekben

Mindezen készségek a jobb agyféltekéhez kötődnek.

Dr. Menis Yousry kulcsfontosságú belátásokat fogalmaz meg arról, hogy jobb agyféltekénk segítségével hogyan tanulhatunk meg kapcsolatot teremteni másokkal, interakcióba lépni velük, és megteremteni a bizalom, az empátia légkörét.

 

 

Konzultáció

 

Egyéni konzultációs lehetőség Dr. Menis Yousry pszichológus, családterapeutával

  • • Útelágazáshoz érkeztél?
  • • Segítségre, iránymutatásra, egy külső szemre van szükséged?
  • • Van egy problémád, amit akárhogy is próbálsz, eddig nem sikerült megoldanod?
  • • Folyton visszatérő helyzetek ismétlődnek életedben, amikből már eleged van?

 

EDDIG csak csoportos szemináriumokon volt lehetőség a bennünket foglalkoztató kérdéseink feltevésére. MOST, Menis a legközelebbi budapesti látogatásakor, kérésre ELŐSZÖR biztosít lehetőséget az egyéni konzultációra.

Fordulhattok hozzá életvezetési nehézségekkel, családi- és párkapcsolati problémákkal, karrier és vezetési kérdésekkel.

Időpont kérés: esszenciamagyarorszag kukac gmail.com vagy ms.aranka.kiss kukac gmail.com email címen vagy a +36 30 212 52 78-as telefonszámon.

A konzultáció ára: 40.000 Ft / óra

Tolmács díja (külön kérés esetén): 5.000 Ft

 

Használd ki ezt az egyedülálló lehetőséget, hogy Menis csak Veled foglalkozik!

Tegyél egy nagy lépést és szabadulj meg a gátló tényezőidtől!

 

Dr. Menis Yousry az Esszencia Szemináriumok megalapítója és trénere 15 éven át családterapeutaként és pszichológusként dolgozott az Angol Nemzeti Egészségügyi Intézetben. Az elmúlt 10 évben pedig az Esszencia önismereti és személyiségfejlesztő tréningjeit tartja a világ különböző országaiban 16 helyszínen.

Szakmai tapasztalatát és elméleti kutatásait arra használja, hogy az Esszencia Szemináriumokon és előadásokon keresztül támogassa a résztvevőket. Az általa kidolgozott módszer egyszerű, hatékony, egyedülálló és a minden napi gyakorlatban is könnyen használható.

Dr. Yousry rendkívül érthető módon és hihetetlen együttérzéssel dolgozik együtt az emberekkel. Abban támogatja az embereket, hogy kapcsolatba léphessenek saját belső lényükkel.

Dr. Yousry szerint minden viselkedési formánk egy-egy múltbéli megtapasztaláson alapul. Így addig nem tudjuk megváltoztatni a jelenlegi viselkedési formáinkat, amíg meg nem változatjuk a világról alkotott nézetünket. Az ő módszere rendkívül egyszerű: önismeret, ami tartósan átalakítja a tudatunkat.

Az egyéni konzultáció egy lehetőség azok számára, akik olyan egyéni kérdésekkel rendelkeznek, melyet szemináriumon kívül szeretnének útmutatást és támogatást.

A konzultáció bárki számára elérhető, nem feltétel a korábbi Esszencia Szemináriumokon való részvétel.

 
Google+ facebook Szerzői jog © 2017 Dr. Menis Yousry Szolgáltató Kft.
Minden kurzus angol nyelven, szinkrontolmácsolás mellett zajlik.